Kui veskil oled tullu, jahu pead saama!

Seidla tuulikus teeme jahu nii nagu vanasti - passime head tuult, laseme veski tiivad tuulde,

vinname viljakotid üles, laseme kivid jooksma, sõelad rappuma ja kruubimasina undama. Kivide vahele sattunud viljatera jahvatatakse parajalt peeneks, jahu lastakse üle sõela rappuda või sõelutakse püülikastis see kõige peenem välja.

Rukkijahu leiva jaoks, nisujahu ja -püüli sepiku, saia ja pirukate sisse ning tangu-kruupi pudru ja vorsti tarvis! Kivide vahel jahvatatud jahu on tervislik, sest kivijahvatus ei kuumuta jahu ja jätab kenasti kõik viljas leiduvad mineraalained-vitamiinid alles. Pealegi loodussõbralik, sest veskiseadmeid ajab ringi tuul ja vili pärineb siit samast ümberkaudsete väikepõllumeeste käest.

Müüme tuulikust jahu kaasa, võib ka suurema koguse endale ette tellida helistades 5141800. Meie rukkijahust küpsetatud leiba saab maitsta Põhjaka Mõisas www.pohjaka.ee


Tuuleveski jahu on õite hea kraam vanaemade retseptide järgi küpsetamiseks!